Home
De camping
Hutten/Chalet
Tarieven
De omgeving
Route
Reserveren
Midgetgolf
Agenda
Mail ons...

Deutsche Sprache English language

Er gaat niets boven kamperen in Groningen

blokhut camping Groningen
trekkershut camping Ekenstein

park Ekenstein

De provincie Groningen biedt u een verrassend veelzijdig aanbod op het gebied van natuur en cultuur. Om veel van dit moois te ontdekken, kunt u bijvoorbeeld eens op de fiets stappen en langs kronkelige weggetjes en oude kerkepaadjes, waar u vrijwel geen verkeer tegenkomt, op ontdekkingsreis gaan. Of ontdek vanuit een kano de weldadige stilte die dit gebied u bieden kan. Wist u dat er in Groningen meer dan 800 km kanoroute ligt? Verbaas u onderweg over de reusachtige monumentale boerderijen en de prachtige uitzichten op de wierdedorpjes.

borg Ekenstein

Direct aansluitend aan de camping ligt het landgoed Ekenstein; een mooi wandelpark met een oud en een nieuw gedeelte. In het oude deel vindt u nog sporen van de ontwerper, de bekende landschapsarchitect "Roodbaart". Hier kunt u ronddwalen over romantische wandelpaden en langs rustieke vijverparijen. Wie geluk heeft komt de reéen tegen.....Ook de historische borg "Rusthoven" en de voormalige borg Ekenstein  (thans een hotel met een uitstekend restaurant ) vindt u hier.

Met zoveel water in de buurt komt natuurlijk ook de sportvisser aan zijn (haar) trekken. Langs de maren en riviertjes vindt u meer dan voldoende visrijke stekjes waar u een hengeltje uit kunt gooien. Uiteraard heeft u dan wel de VIS-pas nodig. In de vijvers van park Ekenstein mag u overigens niet vissen.

hangende keukens Appingedam

In veel dorpen vindt u nog een authentieke kern met eeuwenoude straatjes en gevels. Zo heeft de kern van Appingedam sinds 1972 het predicaat "beschermd stadsgezicht". U vindt hier o.a. de beroemde hangende keukens en de prachtige Nicolaikerk. In de gezellige winkelstraten in het historisch centrum kunt u voor vrijwel alle inkopen terecht en tussendoor is het heerlijk toeven op een van de terrasjes aan het Damsterdiep. Van juni tot eind september worden hier tevens de "Damster Dagen" georganiseerd, culturele happenings die duizenden bezoekers trekken uit de wijde omgeving.

Wanneer u Appingedam eens vanuit een andere invalshoek wilt leren kennen, kunt u ook eens een rondvaart door het centrum maken, of u maakt o.l.v. een deskundige gids door pittoreske straatjes, langs schitterende monumenten en rustieke plekjes.

historische binnenstad van Appingedam

In de provincie Groningen vindt u vele verschillende (kleine) musea, zoals museum Stad Appingedam, het Klokkengieterijmuseum, het Nationaal Rijtuigmuseum, en wat dacht u van het Kinderwagenmuseum? Het Muzeeaquarium in Delfzijl, een zee-aquarium en een klein museum is eveneens een bezoek waard.

Verder kunt u een bezoek brengen aan een van de vele borgen (kruising tussen kasteel en landhuis) die Groningen rijk is. De meesten zijn opengesteld voor het publiek en liggen vaak midden in een prachtig park. We noemen de Fraeylemaborg in Slochteren en de Menkemaborg in Uithuizen.

Fraeylemaborg in Slochteren

Dan zijn er nog molens, zwembaden, zowel openlucht als overdekt, en niet te vergeten, de zeehavens bij Delfzijl en de Eemshaven. Ook de oude vissershaventjes van Termunten en Zoutkamp zijn de moeite waard.

En dat Pieterburen de zeehondencreche heeft en dat u vanuit dit dorp mee kunt met een wadloopexcursie, dat wist u natuurlijk al.

Op de receptie liggen tientallen folders en krantjes die u kunt gebruiken om een uitje te plannen. Natuurlijk zijn wij u graag behulpzaam als u even geen keuze weet te maken.

 

kamperen in Groningen